perjantai 23. elokuuta 2013

Ompelemisen ihanuus ja vaikeus

Buah! Kyllä on ollut tuskaista viime päivät. Ideoita olisi ja ihania visioita, mitä voisi ommella. Vain taito puuttuu!!! Niin, ja kankaat. Kun pitää vähillä rahoilla miettiä kaks kertaa mitä viitsis ostaa ja kankaat on kalliita, toisaalta pikkuneidille saa halvemmalla itse ompelemalla, joten sekin on suhteellista. Ja olispahan erilaisia kuoseja vaatteissa mitä marketeista saa. 

Mutta mutta...
Se vaikeus.
Tekisi mieli ommella pikkuneidille joku ihana syystakki. Mutta millainen kangas??? 
En halua sellaista tavan ulkoilukangasta. Haluan jotain pehmoista ja kivoja kuvia. Ostin jo yhdenlaista kangasta, josta ajattelin tehdä läppähousut, mutta sitten mietin, että siitä sais takinkin. Sitten pitäisi ostaa jotain trikoota ehkä vuorikankaaksi. Sitten vetoketju.... Huh, ikinä en ole sellaista ommellut! Ostin kyllä rohkeasti jo sellaisen vetskari-paininjalan. Maksoi 15 euroa... No mutta. Olen lukenut jos vaikka mistä vetoketjun ompelusta. Katsonut kuvallisia ohjeita. Mutta kyllä vaan on vaikean oloista...

Niin, ja sitten sen vuoren ompeleminen... Tai sen kankaan valitseminen vuoreksi...

No joo, tälläistä pähkäilen tänään ja jatkan pikkuneidin tumppujen ompelua. Sellaiset nyt just ja just osaan kai ommella... Toivottavasti ainakin :D


3 kommenttia:

  1. Oo! Ymmärrän huolesi! Vetoketju kuulostaa vaan vaikealta mutta kun käyt työhön niin huomaat että se onkin helppo juttu. =) Kyllä sää osaat. Harjoittele vaikka jollain puretulla vaatteella josta saat pienen vetskarin. Tee vaikka pikku pussukka siitä. Huomaat kyllä vetskarin idean... =)

    VastaaPoista
  2. Ompelin takin, mutta siihen tulee napit tai nepparit... Ehkä seuraavaan takkiin sitten vetoketju ;)

    VastaaPoista
  3. Elä sie huoli sen ketjun ompelun vaikeudella tai millään muullakaan, jokainen on ollut joskus samassa tilanteessa, ei myö muutkaan ole ompelukoneen kanssa synnytty, kaikki on pitäny opetella ja monesti ihan sen vaikeimman kautta.

    Onneks on nykysin tää netti mistä saa apua melkosen sukkelaanki, kun vaan kysäsee. Ja kokeilun ja erehyksen kautta sitä opitaan.

    Jos siuta hirvittää tuhlata uusia kankaita, käy hakemassa kirpparilta tms. joku vanha vaate ja tee siitä kokeiluversio, tuollaselle pikkuneidille kun ei sitä kangasta niin hirveesti ees kulu, että saat vaikka aikuisen paidasta vaatteen tehtyä.

    Tai hae Polalta niitä euron kankaita, siel on halpoja vetoketjujakin harjotella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3